Logo
Print this page

Se fængslet nynazist skyde med gevær

717322207b
Den fængslede danske nynazist Lars Agerbak Wittmann har gennem flere år haft tætte forbindelser til voldelige nynazister i Rusland. En video på nettet viser ham skyde med gevær i camuflagetøj sammen med en russisk nyazist.

BLOG. Lars Agerbak, lederen af den højreradikale gruppe Danmarks Nationale Front blev den 12. januar 2011 anholdt i Danmark på sin bopæl af Politiet og PET. Under ransagningen fandt politiet foruden camouflageuniformer, patroner og en strømpistol også væsker og effekter, som kan anvendes til fremstilling af bomber. Fundet udløste for lukkede døre en varetægtsfængsling, og Lars Agerbak blev sigtet for overtrædelse af straffelovens § 192 a om tilvirkning af våben eller eksplosiver af særlig farlig karakter. Det kan straffes med op til seks års fængsel.

Slavic Union som Lars Agerbak og Danmarks Nationale Front har et samarbejde med er en ulovlig nynazistisk bevægelse i Rusland, der træner deres medlemmer i at skyde og dræbe med kniv. Noget kunne tyde på, at Lars Agerbak også har deltaget i den slags trænning.

Videoen er filmet under Danmarks Nationale Fronts rejse til rusland sidste år i oktober. Formålet med rejsen var at deltage i en demonstration imod russiske homoseksuelle. Foruden Lars Agerbak ses også andre medlemmer af Danmarks Nationale Front i videoen.

Gad vide hvordan offentlighedens reaktion ville være, hvis Lars Agerbak havde været muslim der blev arresteret med bombematerialer i sin lejlighed og samtidig fundet på Youtube i skydeøvelser med militante islamister. Mon ikke denne ekstremist forlængst havde trukket store avisforsider, mens toppolitikere havde krævet ham dømt efter de strengeste paragraffer i dansk terrorlovgivning.

Men nu er han jo bare en pæredansk og ikke-muslimsk national ekstremist.

2f4c502945

Den politiske mangel på respons overfor afsløring af højreekstremistisk vold og terror i modsætning til islamistisk er hyklerisk over hele linjen, fra højre til venstre er der uhyggeligt tavst.

Last modified onSunday, 18 August 2013 15:01
Copyright © Netmagasinet P77