Menu

Her er nazisten bag hærværk af jødisk gravplads

Her er nazisten bag hærværk af jødisk gravplads

38-årige Jacob Vullum Andersen, nazist og aktiv i den danske nazistiske bevægelse Nordfront Danmark, bevægelsen er del af den nordiske nazistiske organsation Nordisk Modstandrørelse.  

 

38-årige Jacob Vullum Andersen, hedder manden der i dag blev sigtet for omfattende hærværk mod den jødiske del af gravpladsen i Randers og for at opsætte nynazistisk propaganda op i bybilledet på dagen for Krystalnatten.

Han er fra Jylland og aktiv i den nynazistiske nordiske bevægelse Nordisk Modstandsrørelsen. IDanmark kendt som Nordfront Danmark.
Den sigtede står bag den danske del af bevægelsens hjemmeside og bag produktionen af dansk propaganda-materiale.

På hans profil på det sociale medie VK, det russiske svar på Facebook, kan man se at han står bag en massiv spredning, især i det jyske, af antisemitiske flyveblade og nazistiske klistermærker.

I billedarkivet som er offentligt og som består af over 400 billeder, kan man finde dokumentation for at Jacob Vullum Andersen har fremstillet skabeloner til graffiti og der er flere fotos af spray-graffiti på mur i og omkring Randers og Skjern.

Sidste år modtog den sigtede en ærespris af Nordiske Modstandsrørelse for sin indsats.

 

Nordiske Modstandrørelse er en voldlig nynazistisk organisation, som både i Sverige og i Finland har medlemmer der står bag flere voldshandlinger. I Norge drøftes om et forbud af den nazisiske organisation. I Finland er organisationen forbud og regnes for et ekstremistisk netværk, hvis medlemmer står bag grov vold.

Medlemmer af danske Nordfront Danmark.

 

Kilder: vk.com, Ekstra Bladet. Alt billeddokumentation er hentet fra åbne offentlige kilder. Copyright tekst og billeder netavisen P77 2019.

 

Vær med i debatten

Log In

Log in with Facebook

Forgot your password? / Forgot your username?