Menu

DF-Tina medlem af endnu en islamfjendsk gruppe

 

 Tina Petersen fra Dansk Folkeparti medlem af endnu en højreekstrem islamfjendsk gruppe. Denne gang en lukket gruppe.

 

Som om medlemskabet af en islamfjendsk Facebookgruppe med relation til Danish/Danske Defence League ikke var nok, ser man at  Dansk Folkepartis byrådsmedlem i Svendborg Tina Petersen også er medlem af endnu en højreekstrem islamfjendsk gruppe. Det drejer sig om Valhal-gruppen lukket. Den lukkede Valhal-gruppe knytter sig til den åbne Valhal-gruppe som Tina Petersen også er medlem af og som P77 skrev om for et par dage siden. I den lukkede Valhal-gruppe som består af personer som er blevet "sikkerhedsgodkendt" af gruppens admins er tonen mere løs og direkte.

Den lukkede Valhal-gruppe er oprettet af Andre Eiby der har været aktiv i Danish Defence League og deltaget i Danish og English Defence Leagues demonstration den 31 marts i Aarhus. Eiby oprettede for omkring en måned siden sin egen gruppe efter at være blevet utilfreds med interne konflikter i Danish Defence League. Eibys Valhal-gruppe samarbejder med gruppen Danske Defence League som også er en udbrydder gruppe fra Danish Defence League. Danske Defence Leagues leder er Freja Lindgren som var toastmaster under Danish Defence Leagus møde 31 marts i Aarhus.

Andre Eibys stemme er en af de stemmer som kan høre i en video filmet inde i Danish Defence League bussen på vej ud af Aarhus.

Valhal-grupperne som Tina Petersen er medlem af består af 36 personer som har direkte eller indirekte tilknytning til den yderste højrefløj. I den lukkede Valhal-gruppe ses personer som er aktive i Danish Defence League, Danske Defence League og i Vederfølner. Den sidste gruppe Vederfølner har Bente Damhave fra Dansk Folkeparti på Fyn haft et samarbejde med, selv om Dansk Folkeparti officielt tager afstand fra højreekstreme grupper aktive i lokalområder hvor Dansk Folkeparti er opstillet.

" Partitoppen i Dansk Folkeparti bryder sig bestemt ikke om støtten til deres lokalpolitiker i Nyborg og kontaktede derfor fredag formiddag Bente Damhave og bad hende afbryde enhver forbindelse til Veder Følner, der består af flere tidligere medlemmer af Dansk Front.

- Vi mener, at de pågældende foreninger er for ekstreme. Og det er et synspunkt, vi har haft i alle årene, at vi ikke på nogen måder vil kædes sammen med disse foreninger, siger Poul Lindholm Nielsen, partisekretær i Dansk Folkeparti, til TV 2/FYN."

"Dansk Folkepartis partisekretær Poul Lindholm Nielsen siger, at partiet ikke kan have en byrådspolitiker, der har forbindelser til de stærkt højreorienterede foreninger" Kilde.

For at blive medlem af den lukkede Valhal-gruppe skal man godkendes af gruppens Administrator. Gruppens administrator er Birthe Jensen og Andre Eiby som efter at være blevet smidt ud af Facebook optræder på en "låne" profil i sin kærestes navn. Birthe Jensen er en kvinde bosidende på Fyn og aktiv i internet-kredsen omkring Vederfølner, Danish og Danske Defence League samt Stop Islamiseringen af Danmark. Foruden at sprede islamfjendske kommentare især på Facebook står hun bag et utal af Facebook grupper som er oprettet med det eneste formål at chikanere muslimer eller venstrefløjens debattøre og antiracister.

Her ses Birthe Jensen (Nr 2 yderst til højre) sammen med medlemmer af Danish Defence League. Yderst til venstre iført sort kasket ses Andre Eiby som er medadmin og stifter af Valhal-grupperne på Facebook. Manden i front er Danish Defence Leagues leder den voldsdømte Kasper Mortensen som i dag er startet med at afsonde sin 4 måneders fængselsdom han fik i starten af året efter at have overfaldet en dørmand med en strømpistol.

Det var også Birthe Jensen som oprettede en støttegruppe for Tina Petersen da denne blev politianmeldt for at sprede et billed via sin Facebook væg, der forhåner muslimske kvinder og udstiller dem som sorte affaldssække.

Tina Petersen var medlem af sin egne støtttegruppe men forlod hurtigt gruppen da medierne beskrev gruppens tone som racistisk.

Selv om Tina Petersen i pressen tog afstand til gruppen ser man at hun fortsætter med at omgås personer som er aktive på Facebook i at sprede had og fordomme om muslimer.

Og hun har stadigvæk kontakt til den person som oprettede den støttegruppe som hun forlod efter beskyldninger om racistisk tone i gruppen.

Intro-teksten på gruppens profil siger følgende:

"

  • Lukket gruppe
  • Velkommen til "Valhal-Gruppen" der er en ny frisk izlamkritisk gruppe som arbejder uafhængigt af alle andre grupper. Gode råd og kritik modtages meget gerne da dette er medlemmernes gruppe, ikke enkeltpersoners talerør.
    Valhal- Gruppen"
  • Direkte link til den lukkede gruppe.
Last modified onMonday, 16 July 2012 11:43

Vær med i debatten

Log In

Log in with Facebook

Forgot your password? / Forgot your username?