Menu

Assimilation my ass

khr-07-assimilation

Der er langt bedre kandidater til posten som integrationsminister. For eksempel min røv.

Birthe Rønn Hornbech er, grundet kompetent journalistik fra Information, blevet afsløret i at omgås konventionerne på en manér som er kendetegnende for lande vi normalt ikke sammenligner os med. At sabotere retsstaten ovenfra vel at regne for at destabilisere danmarks samfundsmæssige strukturer, så mon ikke PET kommer og henter hende i ly af mørket?

Anyways, som man siger på nutidsdansk, så hørte jeg engang noget om en shawarma-bar som blev lukket af sundhedsmyndighederne. Dagen efter, siger rygtet, blev der åbnet en »ny« shawarma-bar samme sted. Dem der arbejdede der var nøjagtig de samme som før, men ejeren var ny - han var dog tilfældigvis fætter til den forrige ejer.

Det samme trick har regeringen lavet: Birthe Rønn Hornbech er taget i at gå bag om retsstaten. Der lurer en rigsretssag, så hun forlader biksen. En minister med det værst tænkelige omdømme overtager ejerskabet, med en bemærkning om at han altså aldrig har givet så satans meget for de der sundhedsmyndigheder og alle deres regler. Han er ikke Rønns fætter, men han har erklæret at de har et mor-søn forhold.

Tag et kig på Birthe Rønn Hornbech. Sådan kommer man til at se ud, når man gennem en årrække har haft Søren Pind som sin mor.

Sagens kerne

Der er sikkert mange der på det seneste har googlet ordet assimilation, og læst en eller anden definition. Jeg mener dog ikke definitionen er vigtig. Det har større betydning hvad ministerens brug af ordet er udtryk for her og nu, i den konkrete politiske virkelighed. Sagens kerne er rent ideologisk: det samfund det yderste højre kæmper for, versus det samfund som de mere kulturradikale vil have.

De kulturradikale har en vision om et tolerant samfund hvor forskellige kulturer kan dyrkes og udvikles frit. De vil selvfølgelig have lov at dyrke deres egen kultur, men de syntes ikke at den fortjener nogen form for særstatus.

Søren Pind og andre ser ikke flere kulturer som et gode. De benytter godt nok ordet kulturberigerne, men det er altid skrevet med en ironi så hadsk, at man næsten kan høre smældet når deres dirrende pegefingrer hamrer mod tasterne. De ser fremmede kulturer som konkurrenter til dansk kultur og kristne værdier.

De går ret meget op i deres egne personlige kulturelle preferencer, på en ret insisterende og forkrampet vis. Det er svært at forestille sig at de, hvis blev losset af i en fremmed kultur, ville være integrerbare. Så hvordan kan netop de stille sig frem og forlange at andre skal lade sig assimilere, altså totalt opgive deres kulturelle baggrund?

Søren Pind mener ikke, at vore nye medborgere skal komme her og lave Danmark om. Men det har de da fuld ret til at gøre. Faktisk forventes det af dem, da danmark er et demokrati.

Modkultur

Modkultur som hippie-bevægelsen, beat og punk stiller sig meget bevidst udenfor og i modsætning til det etablerede samfund. At skide højt og flot på dansk kultur er paradoksalt nok en del af dansk kultur. Det skulle ikke undre mig om modkulturelle elementer er at finde i regeringens kulturkanon.

Det er selvmodsigende at forlange at folk skal assimileres ind i en kultur, hvor det længe har været normen at man da selvfølgelig dyrker den kultur man har lyst til, om det så er en aggressiv modkultur som punk.

Dem Søren nok rigtig gerne vil ha' assimileret, er muslimerne. Hvordan vil han forholde sig til Tesnim Sayar, som både er muslim og punker?

Modkandidaten

Som nævnt mener jeg at min røv er langt bedre rustet til posten som integrationsminister end Søren Pind. Nu er det jo min røv, så derfor risikerer jeg at blive beskyldt for at være forudindtaget, men lad os se objektivt på sagen:

Selv om tjansen som minister ikke kræver nogen deciderede kompetencer eller interesse for det han er minister for, må man dog som minimum forlange at ministeren er villig til at påtage sig jobbet. Altså, hvis han nu er integrationsminister, så skal han være villig til at arbejde for integration. Her har Søren - i modsætning til min røv - gjort sig meget uheldig bemærket med en decideret modvilje mod netop dette. Man kan ikke have en integrationsminister der forholder sig decideret negativt til integration.

Et andet aspekt der gør sig gældende er at min røv er pænere at se på.

Last modified onSunday, 18 August 2013 15:01

Vær med i debatten

Log In

Log in with Facebook

Forgot your password? / Forgot your username?